Beleid Blog 1

28 mei 2020

Tijdens mijn studie Sportmanagement (tegenwoordig Sportkunde) aan de Haagse Hogeschool ben ik vaak in aanraking gekomen met beleid schrijven. Meestal vond ik de lessen hierover in eerste instantie erg saai, omdat het kwartje vaak pas laat in het blok viel, waardoor ik net voor het tentamen pas doorkreeg wat ik eigenlijk leerde. In de laatste paar jaar heb ik gemerkt dat we op de opleiding een aantal belangrijke dingen hebben geleerd over het schrijven van beleid en niet alleen gericht op de sportwereld.

Zo heeft ieder bedrijf wel een eigen missie en visie. Om te kunnen slagen heb je ook altijd een strategisch doel nodig. Dit heb ik allemaal geleerd op school, maar wanneer je daar op school mee bezig ben, heb je niet door hoe belangrijk deze dingen zijn in de echte wereld buiten de muren van school.

Nu ik op de kinderopvang waar ik 27 uur per week werk, ook aandacht mag besteden aan beleid, leer ik er nog veel meer over. Beleid gaat niet alleen over wat wil ik bereiken, maar nog veel meer over wat doe ik en waarom doe ik dat? Daarnaast vind ik het opvallen hoeveel je als kinderopvangorganisatie eigenlijk op papier moet hebben staan. Dit allemaal natuurlijk om de kinderen zo veilig en goed mogelijk op te kunnen vangen, maar je staat er niet bij stil hoeveel werk dit eigenlijk is wanneer je je er niet direct mee bezig houdt.

Ik wil hier regelmatig bloggen over beleid voor sportverenigingen en kleine organisaties. Net zoals bij de communicatieblogs wil ik hierbij een handvat reiken aan zij die het nodig hebben om terug te vallen op een plek waar alles bij elkaar staat. Daarnaast helpt het mezelf om ook weer de boeken in te duiken en mijn brein actief te houden voor beleid.

Heb jij een specifieke beleidsvraag of wil je meer weten over beleid bij sportverenigingen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen en dan ga ik je helpen!