Handbaltrainingen

Al sinds ik 14 jaar was, heb ik ervaring met het geven van handbaltrainingen. Ik heb training gegeven aan kinderen van 5 tot en met 14 jaar. Daarnaast kom ik ook veel op scholen om daar de kinderen kennis te laten maken met handbal. 

In 2015 heb ik de trainerscursus HandbalTrainer 2 van het NHV gevolgd. In het derde jaar van mijn opleiding Sportmanagement kwam daar de cursus Leider Sportieve Recreatie niveau 3 bij. Mijn ambitie is om in de nabije toekomst nog meer cursussen te gaan volgen, om zo nog meer te kunnen leren over het trainersvak.

Spelenderwijs leer ik de kinderen de basiselementen van handbal, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Ik vind het leuk om kinderen handbal te leren en neem zoveel mogelijk materiaal mee dat ze nog niet kennen. Verder ben ik overtuigd van het Athletic Skills Model, wat aangeeft dat kinderen eerst zo breed mogelijk moeten worden opgeleid op sportgebied, voordat ze voor een sport kiezen. Dit komt ook terug in mijn trainingen.

Het liefst geef ik trainen aan kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ik kan ook goed met oudere kinderen opschieten. Ik geef veel lessen op school en zou dat ook graag meer willen doen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op!