Terug in de zalen!

13 februari 2022

Het is een tijdje heel stil geweest op mijn kanalen. Dat heeft meerdere redenen gehad, die ik zo ga toelichten, maar het is weer tijd om te beginnen! Vanaf maandag 14 februari ben ik weer in de zalen te vinden, fijn om er weer te staan en meer mensen met handbal kennis te laten maken!

Ik heb sinds september 2021 niet heel veel meer van me laten horen op de kanalen van mijn bedrijf en dat heeft eigenlijk één reden: de opleiding die ik aan het doen ben. Op woensdagen volg ik school, ik doe een 1-jarige BBL-opleiding op MBO-niveau 3 voor Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Zodra ik dit diploma heb, mag ik op de kinderopvang ook met jongere kinderen werken, iets wat ik erg leuk vind om te doen! Dat is dus een reden geweest dat ik minder aan de slag ben geweest in de gymzalen en sporthallen. Ook de corona-lockdown heeft hier natuurlijk ook niet bij geholpen, er was wat minder mogelijk in de sportwereld, helaas.

Een andere reden waardoor ik wat minder actief was voor mijn bedrijf, is het feit dat ik tussen het begin van het schooljaar en ongeveer eind oktober wat teveel hooi op mijn vork heb genomen. Naast de 18 uur die ik normaal werk op de BSO, liep ik 9 uur per week stage op de kinderopvang én werkte ik nog 4,5 uur extra op vrijdag op de BSO. Op woensdag een lange dag naar school, een ander soort energie dan de energie die ik op mijn werk nodig heb. Op donderdagen was ik daarom vaak van 8 tot 6 uur aan het werk en daarna ging ik nog door naar HSV om trainen te geven. Ook wilde ik graag mijn HT3-cursus afronden en daarom ging ik op vrijdag, na nog een volle dag werken/stage lopen door naar Rotterdam om daar nog training te geven aan de HB-jeugd van Feyenoord Handbal. Erg leuk en leerzaam om te doen, maar het was ook vermoeiend om na een lange werkweek nog een uur in de auto te zitten en nog anderhalf uur te focussen. Ook in het weekend nam ik geen rust, maar ging ik gewoon lekker door. Eind oktober zei mijn rug daardoor: het is klaar, Annet. Je moet nu wat rust nemen. Sindsdien ben ik dan ook wat minder gaan doen en wat meer rust gaan nemen. Ik merk dat het nu wat beter gaat, maar dat ik moet oppassen dat ik niet weer terugval in oude patronen. Daar ben ik nu mee bezig, om te leren waar mijn grenzen liggen en ook leren om deze aan te geven. Het gaat stapje voor stapje beter, maar ik wil niet te snel gaan. Daarom hebben de extra activiteiten van mijn bedrijf even stil gelegen.

Gelukkig is (voor het grootste gedeelte) het handbalseizoen wel doorgegaan en kan ik bij HSV wel de trainingen door blijven geven. Op het moment van schrijven staat DS1 ruim bovenaan in hun competitie en ook de DA doet het goed in hun poule. Fijn om te zien hoe de dames progressie maken in hun spel en ook hun plezier blijven houden. Tijdens de trainingen werken we hard, maar hebben we ook veel lol. Hopelijk kunnen we dit seizoen afmaken met nog een paar mooie wedstrijden!

Ik heb de MBO-opleiding natuurlijk nog niet afgerond, maar ik merk dat ik weer wat meer tijd en energie over heb om wat meer te gaan doen. Ook heb ik voor 1 speciaal project vrij genomen. In de week van 14-18 februari ben ik namelijk in Sassenheim te vinden, op een middelbare school. Met de lokale handbalvereniging ben ik al in contact sinds september 2020 om een moment in te plannen, maar helaas was dat door de eerder genoemde pandemie nog niet gelukt. Nu is het er eindelijk van gekomen en ik heb er zin in. Op naar het weer enthousiast maken van mensen voor de mooie handbalsport!