Hoofdtrainer HSV’69 Dames Senioren en Dames A-jeugd

Seizoen 2020-2021

In eerste instantie was het de bedoeling dat ik met mijn bedrijf me alleen ging focussen op het geven van handballessen op scholen en het geven van beleids- en communicatieadvies aan verenigingen, maar toen werd ik gebeld door HSV. Zij waren met spoed op zoek naar een nieuwe trainer en het maakte ze helemaal niet uit dat ik nog niet zoveel ervaring had met het trainen geven aan senioren.

Nu sta ik elke donderdag op het veld om de Dames Senioren en de Dames A-jeugd trainen te geven. Ik zie de groep met de week grote stappen maken in hun handbalspel en ook het plezier neemt voor de dames toe.

Tijdens mijn trainingen leg ik vooral de focus op het handballen met rust in het spel. De dames zijn gewend een heel ander spelletje te spelen, maar zien toch wel het nut ervan in om rustig te handballen en van elkaar te weten wat je aan het doen bent.

In verband met de corona-crisis is het zaalseizoen helaas niet gestart. We hebben dus niet kunnen spelen en de dames senioren hebben ook helemaal niet kunnen trainen, van oktober tot maart ongeveer. Met de Dames A-jeugd heb ik gelukkig wel nog door kunnen trainen, zij mochten buiten trainen en hebben dan ook individueel veel progressie gemaakt. We hebben in weer en wind doorgetraind, maar het was altijd wel nuttig en ook leuk om te doen.

Seizoen 2021-2022

Ook dit seizoen ben ik de hoofdtrainer van de dames senioren en A-jeugd van HSV. Gelukkig zijn we dit seizoen wel begonnen aan de zaalcompetitie en hoe. De dames hebben allemaal vooruitgang geboekt de afgelopen tijd en spelen de pannen van het dak. Beide teams maken grote uitslagen en spelen goede wedstrijden. De dames hebben aan het einde van het seizoen zelfs het kampioenschap kunnen vieren! Ik ben trots op de progressie die de meiden hebben gemaakt in de afgelopen 2 jaar. Je ziet ze per wedstrijd beter worden. Fijn om te zien dat mijn trainingen effect hebben op de speelsters!

Seizoen 2022/2023

Een nieuw seizoen en wat veranderingen bij HSV. Uiteraard geef ik de meiden nog steeds trainen, al zijn de dames A-jeugd helaas dit jaar allemaal gestopt met handballen. Dat maakt het soms moeilijk om genoeg dames op de training te hebben. We bekeken per week hoeveel mensen er zijn en waar we die week op kunnen trainen. Dat was ook best een leuke uitdaging voor mij: hoe maak ik een training wanneer er maar 6 of 8 mensen zijn? Waar kunnen we dan op trainen? Alsnog heb ik de dames zien groeien in hun spel en hebben we leuke trainingen kunnen doen!

Seizoen 2023/2024

Jeetje, alweer het vierde seizoen dat ik voor HSV aan de slag ben! Wat gaat de tijd snel! Dit seizoen zijn de dames recreanten geworden, want betekent dat ze doordeweeks spelen. Ook is er wat wisseling in het team, sommige meiden zijn gestopt en er zijn weer nieuwe meiden bij. Die moeten we ook weer gaan inpassen in het spel!

Doordat de dames doordeweeks spelen, hebben ze niet elke week behoefte aan een training. Daarom geef ik, in de weken dat de dames op donderdag een wedstrijd hebben, trainen aan de Dames C-jeugd van HSV. Deze meiden zijn net over van de D-jeugd en hebben nog een hoop te leren in het handbalspel. Hopelijk kan ik ze in dit uurtje per week genoeg bijbrengen!