Handballessen voor de Treffers, Krimpen a/d IJssel

Oktober 2020

De Treffers benaderde mij in de zomer van 2020 met de vraag of ik handballessen voor ze zou kunnen geven net na de start van het nieuwe seizoen. In overleg met Synerkri (het bedrijf dat voor veel scholen in Krimpen a/d IJssel de gymlessen regelt) werd dat de eerste week van oktober.

In deze week heb ik vooral gefocust op de kinderen van groep 3 en 4, maar ook de kleuters hebben spelenderwijs kennis gemaakt met handbal. Daarnaast heb ik ook een paar keer lesgegeven aan de hogere groepen, dus groep 6, 7 en 8.

Tijdens het geven van een handballes om het handbal te promoten, probeer ik de kinderen zo snel mogelijk aan het handballen te krijgen. Zo oefenen ze met gooien, vangen en schieten op doel en sluit ik altijd af met een partijvorm. Op die manier maken de kinderen het snelst en op een leuke manier kennis met de handbalsport en hoe leuk het kan zijn om met een bal te gooien.

Op het moment van schrijven heeft 1 kind zich opgegeven om te komen trainen naar aanleiding van mijn lessen, dus het heeft sowieso resultaat gehad! Nu maar hopen dat er nog meer enthousiaste kinderen bij de trainingen gaan aansluiten.

Mei/Juni 2021

Ook in mei en juni 2021 mocht ik voor de Treffers weer een aantal scholen in de Krimpenerwaard af. Met de nieuw opgedane ervaring door de lessen van het project ‘Gooi Jij De Bal Door’ van het NHV, kon ik dit keer beter inschatten wat de kinderen erg leuk vinden om te doen. Ook had ik wat meer en ander materiaal tot mijn beschikking, zoals een tchouk en een gatendoek. Met dit materiaal kan je net wat andere lessen geven. Ik heb veel kinderen enthousiast gemaakt voor de sport en zelfs van een aantal gehoord dat ze wel een keertje mee zouden willen trainen. Hopelijk gaan ze dat ook echt een keer doen.